Akupunktio

Perinteinen kiinalainen akupunktio

akupunktio selkä

Etsitkö kokonaisvaltaista terveydenhoitoa, joka tasapainottaa kehosi luonnollisesti ja auttaa moniin erilaisiin oireisiin ja sairauksiin?  Yhä useampi on löytänyt avun perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä.

Akupunktiota voidaan antaa omana hoitonaan, mutta joskus hoitoihin saatetaan yhdistetään myös fysioterapiaa. Akupunktiota käytetään mm. seuraavien vaivojen hoitoon: Päänsärky ja migreeni, stressi, vatsan alueen ongelmat, sisäelinperäiset sairaudet (kuten sydän, perna, keuhkot, munuaiset ja maksa), lihasten jäykkyys, noidannuoli ja iskias, hermosäryt ylä- ja alaraajoissa, nivelten kulumat, erilaiset jännetulehdukset, fibromyalgia sekä krooninen kipu.

naama

käs

Perinteinen kiinalainen lääketiede (PKL) on vuosituhansia vanha kokonaisvaltainen tiede. Akupunktuuri on PKL:n hoitomenetelmistä tärkeimpiä ja länsimaissa tunnetuin kiinalaisen lääketieteen muoto.

Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään energeettisenä kokonaisuutena, jossa niin kehon sisäiset kuin ulkoiset tekijät vaikuttavat meissä kaiken aikaa. Olemme alati muuttuvassa liikkeessä, jossa tärkeää on huomioida mm. tunteet,  sääolot, vuorokauden- ja vuodenajat, ympäristö, muut ihmiset, elämäntavat ja perimä. Elämäntavoissa ravitsemuksella, liikunnalla, levolla ja kaikin puolisella kohtuudella on terveyteemme huomattava merkitys. Kun kehomme energeettinen liike on sujuvaa, olemme tasapainoisia ja terveitä.

Kun sairastumme

akupunktio

Kun oireilemme tai sairastumme on kehon energiavirtauksessa epätasapainoa tai häiriötä. Vastaanotolla akupunktiohoitaja tutkii terveydentilaasi. Akupunktuurin periaatteena on kehon sisäisen energiavirran eli Qi:n tasapainon palauttaminen. Se voidaan tehdä ihon alle pistettävien ohuiden, steriilien ja kertakäyttöisten neulojen avulla tai akupainannalla ilman neuloja. Käytössämme on myös moksaus ja tulineulatekniikka, jolla voidaan poistaa mm. hyvänlaatuisia luomia ihon pinnalta. Myös kuivakuppausta tai liukukuppausta voidaan käyttää mm. silloin kun neuloja ei voida kehoon pistää.

Kuivakuppaus aku

Kehossa on satoja anatomisesti tarkasti sijaitsevia akupunktiopisteitä omilla meridiaaneillaan tai niiden läheisyydessä. Meridiaanit muodostavat tärkeän kehon energiavirtausten ja tiedonsiirron yhteysverkoston. Niiden kautta saavutetaan kehon tasapaino. Akupunktion hoitomenetelmät ovat väline prosessissa, jossa keho alkaa parantaa ja tasapainottaa itse itseään. Omilla elintavoilla ja valinnoilla voimme nopeuttaa tätä prosessia erittäin paljon. Useimmat edellä mainitut meridiaanit kulkevat päästä jalkoihin, ja siksi esimerkiksi migreenissä voidaan neulottaa myös jalkaterässä olevia pisteitä. Neulottamisessa voidaan käyttää myös triggerpisteitä eli kipualueen kipupisteitä.

niska 2

Akupunktio tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa

Akupunktio keskittyy myös tuki- ja liikuntaelinten kiputilojen hoitoon. Niskavaivat, raajakiputilat, selkäongelmat ja lukemattomat muut kipuoireet lievittyvät ammattilaisen hoidossa. Kun kipu on saatu hoidettua, myös aktiiviseen fysioterapiaan palaaminen onnistuu nopeammin. Akupunktiota voidaan antaa yksittäisenä hoitona, mutta usein akupunktioon perehtyneet fysioterapeutit käyttävät akupunktiota yhdistettynä muuhun fysioterapiaan. Akupunktioon lähettävä lääkäri tekee lääketieteellistä diagnoosin ja kivunhoitona saat hoidosta tuolloin Kela-korvausta kun hoitajanasi on fysioterapeutti.

Hoitotiheys

Akupunktiota suositellaan otettavaksi hoitosarjana, sillä reagoiminen hoitoon on yksilöllistä. Yleensä jo ensimmäisen kerran jälkeen asiakas saa hoidosta vasteen, mutta viidessä kerrassa varmuus hoidon vaikuttavuudesta sekä tehokkuudesta tulee viimeistään esille. Joskus voidaan jatkaa pitempiäkin hoitosarjoja jopa kuukausien mittaisia, jolloin oman kehon hoidollinen muutostoiminta saadaan toimimaan jatkuvaksi.

Akupunktioneulojen vaikutusta voidaan tehostaa myös johtamalla neuloihin sähköä.

säh