Hieronta ja pehmytkudoskäsittelyt

hieronta

Hieronta ja pehmytkudoskäsittely ovat turvallinen ja usein myös hyvin rentouttava manuaalisen terapian kokemus. Niiden tarkoituksena on elvyttää verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita tehokkaasti. Manuaalisesta terapiasta hieronta on vanha ja perinteinen hoitokeino hoitaa lihaskovettumia ja lihasjäykkyyksiä. Hieronta ja pehmytkudoskäsittely myös rentouttavat ja lieventävät kiputuntemuksia.

Pehmytkudosten käsittelyn yhteydessä puhutaan myös mobilisoinnista, jolloin sillä tarkoitetaan lähinnä hermojen, lihasten, faskian ja muiden pehmytosien liikkuvuuden parantamisesta suhteessa ympäröiviin kudoksiin.

hieronta 2

Pehmytkudoskäsittely vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti. Se tehostaa aineenvaihduntaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua. Käsittelyn yhteydessä pienet verisuonet avautuvat ja kehosta poistuu kuona-aineita. Vilkastuneen verenkierron ja kudoksen joustavuuden palautumisen vuoksi myös ihon uusiutuminen nopeutuu. Lihakset rentoutuvat ja palautuvat normaaliin pituuteensa, faskiakireydet poistuvat, turvotus vähenee ja kipu lievenee.